• ZVC APK Beringen werd opgericht op 7 juni 2004 onder de naam ZVC Aitef Beringen en bouwde meteen een geweldig palmares uit. Het eerste jaar in 4de provinciale, behaalde de club de titel en mocht ze meteen een reeksje hoger gaan voetballen.  Daar deed de club net hetzelfde, Aitef Beringen behaalde dus ook in 3e provinciale de titel.  Zo zaten ze na 2 jaar bestaan al in 2e provinciale, en ook daar liep het gesmeerd.  Aitef Beringen eindigde op een 2e plaats en mocht zo voor het derde jaar op rij promoveren.  Iedereen verwachtte dat de club nu wel zou eindigen in de middenmoot van het klassement.  Niets was echter minder waar, ze strandden op 9 punten van kampioen Boxberg Genk waardoor de promotie naar nationale nog even moest worden uitgesteld.

 

  • Vanaf seizoen 2008-2009 ging de club verder onder de naam ZVC APK Beringen en werd een eervolle 7e plaats bereikt in 1e provinciale.  De ambities waren echter groot, en via de weg van de licentie kon men promoveren naar 3e nationale.  Het eerste seizoen in deze afdeling behaalde de club de eerste plaats in de rangschikking, maar i.p.v. te promoveren naar 2e nationale, wisselt ZVC APK Beringen van stamnummer met ZVC Leopoldsburg en spelen ze in 1e nationale van de BZVB. Waarin ze zullen eindigen op een verdienstelijke 6e plaats.

 

  • Vanaf het seizoen 2011 -2012, treedt ZVC APK Beringen met zes ploegen in competitie aan. Hiervoor werd een fusie aangegaan met ZVK Italia Beringen en ZVC 't Beverke Beverlo  die respectievelijk in 2e en 3e provinciale aantreden bij de KBVB (VFV). Daarnaast is ZVC 't Beverke ook actief in het minivoetbal van de VMF, waar ze aantreden in 1e provinciale.  Met deze fusie worden tevens twee jeugdploegen U17 opgericht die eveneens aantreden in de KBVB (VFV). 

 

  •  Na het afhaken van een paar sponsors is Apk Beringen genoodzaakt om een stap terug te zetten en zo gaan we het seizoen 2012-2013 van start in 3e nat B van de KBVB. We zullen deze competitie aanvangen met 4 ploegen in competitie. Nieuwe jeugdspelers aantrekken om in de voetsporen te treden van hun succesvolle voorgangers, blijkt nog voor de aanvang van het seizoen een moeilijke zaak.  Hierdoor zijn we genoodzaakt om geen jeugdploegen meer in te schrijven voor het betreffende seizoen. 

 

  •  Voor de aanvang van het seizoen 2013-2014, wordt het al snel duidelijk dat de crisis zich in de sportwereld dreigt verder te zetten.  Hierdoor dient opnieuw de broeksriem aangespannen te worden, daarnaast blijkt het draagvlak om nog verder te gaan in de VMF-competitie niet meer aanwezig te zijn binnen de club.  De clubleiding beslist daarom dit seizoen slechts 3 senioren ploegen en één jeugdploeg in de competitie van de KBVB te laten aantreden. Verder wordt ook beslist om de naam van de vereniging te wijzigen in ZVC United Beverlo vzw.  Het seizoen wordt afgesloten met de titel op zak . op naar 2de nationale!

 

Na een relatief korte aanpassingsperiode, blijkt al snel dat ZVC United Beverlo zich goed thuis voelt in 2e nationale B.  Tevens een vooral "Limburgs" getinte reeks, die enkele mooie derby's oplevert.  Met de in steigende lijn verlopende sportieve successen van de A-ploeg in 2016 en 2017, nemen ook de supportersaantallen gestaag toe waardoor we regelmatig een thuiswestrijd kunnen afwerken in een "vol huis".   Voor de clubleiding meteen het signaal, om de de vereniging verder uit te bouwen en op die manier te voldoen aan de vernieuwde Licentievoorwaarden van de KBVB.  Maar dat is echter sneller gezegd, dan gedaan.    Vooral het steeds opnieuw vernieuwen van de leeftijsgebonden U21-ploeg, zonder een volwaardige jeugdwerking te hebben, blijkt een moeilijke opgave.  Het is immers wachten op de opvolging vanuit de U15-ploeg, die reeds enkele jaren doorgroeit binnen onze vereniging en overigens bulkt van de talenten.   Het verbaasde dan ook niemand dat zij kampioen werden in hun reeks.  In de middenmoot van 4e provinciale tenslotte, fungeert onze satelietploeg als opstappertje naar het Futsal.  Hier kan iedereen terrecht die deze fantastische sport wil leren kennen.  Daarnaast kunnen jongere spelers zich hier al eens meten met de "grote jongens".  

 

Seizoen 2017-2018 werd een "Grand Cru " jaar.   ZVC United Beverlo werd immers kampioen in 2e Natianale B met bijna het maximum van de punten, en dat werd uiteraard uitbundig gevierd.  In alle geledingen van onze vereniging was de sportieve voldoening groot, maar belangrijker zijn de hechte vriendschappen die ontstaan zijn binnen alle afdelingen.  De jeugdwerking verder uitbouwen blijft de ambitie van de clubleiding.  En sterker nog, in 2019 spelen zowel de A-ploeg als de beloften kampioen... we raken niet uitgefeest.

 

In 2020 wordt de competitie na 17 wedstrijden, abrupt stil gelegd door het Covid19-virus.  Op dat moment staat de A-ploeg op een verdienstelijke 4e plaats met 30 punten.  Onze twee jeugdploegen staan op dat moment op een 1e plaats … voor ons zijn ze de kampioenen van dit Corona-seizoen.  Eerder werd echter al de beslissing genomen om te stoppen met het nationale hoofdstuk van onze vereniging.  Een dispuut met de Bond betreffende onze jeugdploegen en "voor interpretatie vatbare licentievoorwaarden" leidt tot een nieuwe start voor onze vereniging.  

Seizoen 2020-2021 zal worden aangevat in 4e provinciale, met de spelers die in deze afdeling voor onze vereniging reeds actief waren. Alle andere spelers werd de raad gegeven om andere horizonten op te zoeken.  Voor velen onder ons, een afscheid van goede vrienden en een tijdperk.